Jeg har benyttet meg av Google Analytics i mange år da jeg har en hobby-blogg jeg skriver på innimellom. Da jeg startet med valgfaget digital markedsføring tidligere i år fikk jeg enda mer informasjon om det og det har vært veldig lærerikt for meg! Og selvfølgelig ekstra interessant da jeg kan teste ut mulighetene som finnes på noe jeg synes er gøy. Har du en nettside selv så anbefaler jeg virkelig at du også lager en konto og knytter den opp mot siden din.

Fordeler med å bruke Google Analytics:

Når du benytter deg av Google Analytics så får du umiddelbart informasjon om hvor trafikken til nettstedet ditt kommer fra og det vil hjelpe deg til å ta beslutninger. Du kan måle markedskampanjer, antall klikk og besøk, bouncing rate og hvilke klikk som kommer fra mobil for å nevne noe.

Hvordan laste ned Google Analytics?

  1. Opprett eller logg på Analytics-kontoen din: Klikk her for å registrere deg eller logge deg inn.  
  2. Konfigurer et område i Analytics-kontoen din. Et område representerer nettstedet ditt eller appen din, og er samlingspunktet i Analytics for dataene fra nettstedet ditt eller appen din.
  3. Konfigurer en rapporteringsvisning i området ditt. Her kan du opprette filtrerte perspektiver for dine data.
  4. Følg veiledningen for å legge til sporingskoden på nettstedet ditt, slik at du kan begynne å samle inn data i Analytics-området ditt.

First steps YouTube:

Deretter må du konfigurere kontoen, områdene og rapporterings-visningene for å bestemme hvem som skal få tilgang til dataene dine, samt hvilke data som er tilgjengelige.

Tips:

Kilder:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.giant&hl=no

Google Analytics: https://analytics.google.com/analytics/academy/